Werkwijze

Een carrière-switch is goed te vergelijken met het reizen naar een onbekend land. Je kiest een bestemming, gaat vervolgens uitzoeken hoe je daar komt en gaat op avontuur. Als er een routeplanner voor carrière-switchen zou bestaan, is Mijn locatie waar je nu staat: wat zijn je natuurlijke talenten, welke ervaring breng je mee en wat is je drive om te switchen? Mooi werk is je bestemming, werk waar je in je element bent.

Als je weet waar je staat en waar je naar toe wilt, is de volgende stap het uitzetten van een route en kun je op pad. Onderweg blijkt het vaak toch anders te lopen dan je je voorgesteld had en wijzig je de route die je volgt of zelfs de bestemming. Dit vraagt om een open en flexibele mindset, waarin je denkpatronen en overtuigingen los laat die je belemmeren om je carrière-switch tot een succes te maken.

Bij switchgidsen besteden we relatief weinig aandacht aan het updaten van je CV en Linkedin profiel, hierover is elders voldoende informatie te vinden. Waar we wel bij stil staan is hoe je een carrière-switch financiëel voor elkaar krijgt. Onder het motto ‘waar een wil is, is een weg’ blijkt er vaak meer mogelijk dan je op het eerste gezicht zou zeggen.

​​

Mooi werk

Wij gidsen carrière-switchers naar werk waar ze in hun element zijn. Wat bedoelen we daar mee? Om te beginnen ligt je hart erin, je vindt het leuk en haalt er voldoening uit. Je werk geeft betekenis aan je leven en geeft meer energie dan dat het je kost. Verder ben je er goed in. Je natuurlijke talenten vallen samen met de skills die van je gevraagd worden. En dan last but not least: je hebt een werkgever of klanten gevonden die je willen betalen voor de waarde die jij toevoegt aan hun leven.

Gewoon doen

We houden van actie bij Switchgidsen. Vrijwel vanaf het begin van het traject vragen we je om in beweging te komen. Maak een zo gedetailleerd mogelijke visie en bepaal wat je eerstvolgende stap is om deze te realiseren. Zet de stap, kijk er op terug en neem mee wat je geleerd hebt voor de volgende stap.

Negen van de tien mensen die een succesvolle carrière-switch maken doen dit door consequent stap voor stap ernaartoe te werken. Dit vraagt om discipline, maar ook om de wijsheid om te weten wanneer je moet doorzetten of wanneer er van je gevraagd wordt om koers te wijzigen. Switchgidsen inspireert je om dit in je dagelijks leven toe te passen en om effectief te switchen.

Vertrouwen

Switchen naar nieuw werk is niet eenvoudig. Oude (financiële) zekerheden ga je loslaten voor iets nieuws dat je niet precies kent en waarvan je ook niet weet wat het je gaat opleveren. Regelmatig zul je jezelf afvragen waaraan je begonnen bent, en zul je het gevoel hebben in een doodlopende straat beland te zijn. Ook zul je van goedbedoelende vrienden en familie de vraag krijgen waarom je zo moeilijk doet: je had het toch helemaal niet zo slecht? En dan moet je stevig in je schoenen staan om door te zetten.

Switchgidsen kan je daarbij ondersteunen. Wij weten uit eigen ervaring wat het is om te switchen en het vertrouwen dat we hebben dat het kan, werkt besmettelijk.

We leven in een wereld waarin steeds minder zekerheden zijn. Dan is het fijn om te weten dat het echt zo is dat wanneer jij op je best bent in het werk wat je doet, de kans het grootste is dat er bedrijven of klanten zijn die jou hiervoor (financieel) waarderen.